Agnihotra
Via een korte vuurceremonie wordt er bij de eerste en laatste zonnestraal van de dag (dit staat niet gelijk aan de zonsopgang en - ondergang!) een genezende energie gecreëerd. Deze energie verhoogt de trillingsfrequentie van de atmosfeer, de aarde, de bomen, de planten, de dieren en de mensen waardoor een diepe zuivering plaatsvindt. De verbinding wordt hersteld tussen de natuurwezens, de mens en de engelen, waardoor een samenwerking kan ontstaan op een subtiel energetisch niveau. De genezende energie die hierdoor wordt opgewekt, resoneert blijvend in de as van het vuur. Deze genezende as wordt gebruikt in de Homa Therapie.
Het is van belang dat de ceremonie bij de eerste de aarde aanrakende zonnestralen en de laatste de aarde aanrakende zonnestralen plaats vindt, daar de zon één en al Vuur-element is en energieën naar de Aarde brengt in de morgen en energieën meeneemt van de Aarde af.
Door zowel de ochtend- als de avondceremonie uit te voeren, ga je ook deze cyclus ervaren als compleet. Doe dus je best beide ceremonies te doen, al is het over meerdere dagen verdeeld. 
Hou het relaxed. 'Moeten' en dus stress, vermindert de kracht van dit heilige Vuur-proces.
Agnihotra VUUR in beweging
Nauwkeurigheid en dedicatie zijn van belang bij het uitvoeren van deze ceremonie. Je wast je handen en poetst je tanden voordat je begint. Menstrueer je, dan laat je ceremonie voor wat het is. Zomaar wat doen en denken dat het wel o.k. is, geeft iets anders dan het gewenste effect.
Wat ik ervaar is dat het me in het hier-en-nu brengt. Het NU is de hemel op aarde en de aarde in de hemel. Het heft dualiteit op. Vuur transformeert alles. Denk maar aan steen wat door vuur zelfs lava, vloeibaar steen, wordt. De as kun je innemen en / of vermengen met bijvoorbeeld Ghee, geklaarde boter, om op plekken te smeren van je lichaam die aandacht, transformerende energie nodig hebben.
Intentie én ritueel zijn samen een krachtige manier om je in het Leven te ondersteunen. Je kunt het gewoonweg niet alleen voor jezelf doen. Heerlijk!
Vuur is het element der Verandering. het is essentieel voor nieuw leven op planeet Aarde. Het is essentieel voor het lichaam, ziel en geest om een quantum (mega) sprong te maken.
Heb je vragen, stel die dan gerust.
 

Hou het simpel!

 

Hartegroet, Nathanja