TEKENEN AAN DE WAND


Je omgeving laat je zien waar jij nu zit, hoe het er in je aan toe gaat en waar jij mee aan de slag zou kunnen gaan. Je zult leren zien met andere ogen, zodat je uit alles en iedereen om je heen een boodschap kunt halen. AnkhA noemt dat ‘naar binnen halen’, ofwel ‘spiegelen’. Dit blijkt in de praktijk best lastig te zijn om te doen. De ánder doet het toch, niet jij...

Je leert het los te koppelen van de personen die het je nu laten zien en terug te gaan naar waar het vroeger plaatsvond. ‘Vroeger’ kan in dit verband ook een ander leven zijn.
Wanneer je de tekenen aan de wand geleerd hebt naar binnen te halen, kun je met situaties anders omgaan. Dan kun je erdoorheen gaan en er anders uitkomen. In de praktijk, jouw dagelijkse leven, leer je dit het beste. De bedoeling is dat je het uiteindelijk zélf kunt.
Synchroniciteit / tekenen aan de wand:
Synchroniciteit betekent mijns inziens dat er op verschillende lagen tegelijkertijd of vlak na elkaar dingen plaats vinden die hetzelfde weergeven.
Voorbeeld: Nadat ik bepaalde symboliek op mijn slaapkamer had veranderd, vloog er een koolwitje (wit vlindertje) door de kleine opening van het raam naar binnen. Het liet zich goed zien. Toen ik de boodschap begrepen had, vloog het weer weg.
Nadat ik een kaartje had getrokken waarop stond: Ik ben een wijs mens, met een afbeelding van een uiltje erop, hoorde ik 's nachts op de camping een uil de ronde doen en wel tien maal 'oehoe' roepen. In die tijd sliep ik zeer geregeld op een camping. Nooit eerder ervoor en ook niet meer erna heb ik er een uil gehoord.
In synchroniciteit vind je bevestiging (terug) van datgene wat er jouw zich almaar uitbreidende werkelijkheid plaats vindt.
Het ondersteunt je in het weten dat je op het juiste Pad bent. Het is een richtingaanwijzer voor waar je je naartoe dient te begeven. Het helpt je proces te versnellen.

Ikzelf noem dit fenomeen meestal 'Tekenen aan de wand'. Toen ik onlangs hoorde van het woord 'synchroniciteit' wist ik gelijk dat dit hetzelfde fenomeen was.

 

 

Hou het simpel!

Hartegroet, Nathanja